son-dakika-hava-durumu-haberleri-meteoroloji-saat-verip-yeni

SON DAKİKA HAVA DURUMU HABERLERİ: Meteoroloji saat verip yeni hafta için uyardı! Çok kuvvetli olacak

```html Son Dakika Hava Durumu Haberleri: Meteoroloji Uyardı!

Son Dakika Hava Durumu Haberleri: Meteoroloji Uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde hava durumu oldukça değişken olacak. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu (Sivas hariç), Batı Karadeniz (Sinop hariç), Doğu Karadeniz kıyıları ile Çorum ve Amasya çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.

Yağışların, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Bilecik, Afyonkarahisar, Kütahya, Osmaniye çevreleri, Adana'nın kuzey ve doğusu ile Kahramanmaraş'ın batı, Hatay'ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması öngörülüyor. Ayrıca, Güneydoğu Anadolu'da yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Durumu

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar ise genellikle kuzeyli yönlerden, güney kesimlerde ise güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Uyarılar ve Beklentiler

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Yağışların, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Bilecik, Afyonkarahisar, Kütahya, Osmaniye çevreleri, Adana'nın kuzey ve doğusu ile Kahramanmaraş'ın batı, Hatay'ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

20 kente sarı uyarı verilmiştir: Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Bolu, Burdur, Çankırı, Denizli, Eskişehir, Hatay, Isparta, Kastamonu, Kütahya, Kahramanmaraş, Muğla, Uşak, Bartın, Karabük, Osmaniye.

Ankara'da Sağanak Yağış

Başkent Ankara'da öğle saatlerinde başlayan sağanak ve dolu yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle birçok alt geçit ve cadde suyla doldu. Sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekerken, bazı araçlar su birikintisinde kaldı. Yenimahalle ilçesindeki kapalı pazar yeri ve bir alışveriş merkezinin kapalı otoparkı su bastı. Ankara Valiliği, saat 21.00'e kadar devam etmesi beklenen yağış nedeniyle sel ve su baskınlarına karşı uyarıda bulundu.

Doğu Akdeniz ve Batı Karadeniz'de Gök Gürültülü Sağanak

Bugün öğleden sonra Doğu Akdeniz'de görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, Osmaniye çevreleri ile Adana'nın kuzey ve doğu, Kahramanmaraş'ın güneybatı ve Hatay'ın kuzey kıyılarında yerel kuvvetli olması bekleniyor. Bu nedenle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

``` Bu makale, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu tahminleri ve uyarıları hakkında detaylı bilgi sunmaktadır. Hava durumu ile ilgili gelişmeleri takip etmek ve gerekli önlemleri almak için okuyucuların dikkatli olmaları önemlidir. ---

SON DAKİKA HAVA DURUMU HABERLERİ: Meteoroloji Saat Verip Yeni Hafta İçin Uyardı! Çok Kuvvetli Olacak

Meteoroloji'den Kritik Uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı yer yer çok bulutlu hava beklendiğini açıkladı. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu (Sivas hariç), Batı Karadeniz (Sinop hariç), Doğu Karadeniz kıyıları ile Çorum ve Amasya çevrelerinde ise yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji, yağışların İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Bilecik, Afyonkarahisar, Kütahya, Osmaniye çevreleri, Adana'nın kuzey ve doğusu ile Kahramanmaraş'ın batı, Hatay'ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olmasını bekliyor. Bu bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

20 İle Sarı Uyarı

Meteoroloji, Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Bolu, Burdur, Çankırı, Denizli, Eskişehir, Hatay, Isparta, Kastamonu, Kütahya, Kahramanmaraş, Muğla, Uşak, Bartın, Karabük, Osmaniye olmak üzere 20 ile sarı uyarı verdi.

Ankara'da Sağanak ve Dolu

Başkent Ankara'da öğle saatlerinde başlayan ve aralıklarla etkili olan sağanak ve dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle kent genelinde birçok alt geçit ile cadde ve sokaklar suyla doldu. Sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekerken, bazı araçlar da su birikintisinde kaldı. Yenimahalle ilçesi Batıkent semtindeki kapalı pazar yeri ile bir alışveriş merkezinin kapalı otoparkını su bastı.

Doğu Akdeniz'de Gök Gürültülü Sağanak

Bugün öğleden sonra Doğu Akdeniz'de görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, Osmaniye çevreleri ile Adana'nın kuzey ve doğu, Kahramanmaraş'ın güneybatı ve Hatay'ın kuzey kıyılarında yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

Bu yazıyı beğendiniz mi?