Tersane İstanbul açılıyor | Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomiye katkı yapan her yatırımı destekledik | Güncel Haber Analizi ve Detaylı İnceleme

Tersane İstanbul Açılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomiye Katkı Yapan Her Yatırımı Destekledik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç'te yapımı tamamlanan "Tersane İstanbul" projesinin açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ekonomiye katkı sağlayan her yatırımı desteklediklerini vurgulayarak, Türkiye'nin turizm gelirinin her yıl istikrarlı bir şekilde arttığını belirtti. 2024 yılı sonu için 60 milyar dolar turizm geliri ve 60 milyon turist sayısı hedefinin korunduğunu hatırlatan Erdoğan, 2023 yılı sonunda Türkiye'ye gelen turist sayısının 56 milyon 700 olduğunu ifade etti.

Turizmde Hedefler ve Potansiyel

Erdoğan, Galataport projesine de değinerek, rezervasyonlarda artış olduğunu ve Türkiye'nin turizm konusunda en güçlü potansiyeline sahip ülkelerden biri olduğunu söyledi. "İstanbul, gayretlerimiz neticesinde dünyanın gözde destinasyonlarından biri haline geldi," diyen Erdoğan, İstanbul'un sadece konaklama değil, kültürel etkinliklerle de adından söz ettireceğini belirtti.

Ekonomik Destek ve Yatırımlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sermayenin renklere ayrıldığı ve belli çevrelerin devletten destek bulduğu eski anlayışa son verdiklerini vurguladı. "Bizim için Türk ekonomisine katma değer üreten yatırımcı vardır. Ekonomiye katkı yapan her yatırımı destekledik," dedi. Bu bağlamda, turizmin inşaat gibi birçok sektörü destekleyen alanların başında geldiğini belirtti.

2023 ve 2024 Hedefleri

2023 yılı sonunda Türkiye'ye gelen turist sayısının 56 milyon 700 olduğunu belirten Erdoğan, "Bölgemizde yaşanan krizlere, çatışmalara ve gerilimlere rağmen iyi bir sezon geçiriyoruz. 2024 yıl sonu için 60 milyar dolar turizm geliri ve 60 milyon turist sayısı hedefimizi koruyoruz. Bu hedeflerimizi yakalayacağız," şeklinde konuştu.

Ulaşım Yatırımları ve Havalimanı

Ulaştırma yatırımlarının turizmin gelişmesinde büyük katkı sağladığını ifade eden Erdoğan, İstanbul Havalimanı'nın günlük ortalama 1500'ü aşan uçuşlarla Avrupa'nın en büyüğü olduğunu belirtti. "Bir dönem teröristlerin cirit attığı yerde artık huzur var. Emniyet var, üretim, yatırım, ticaret var. Güneydoğu Anadolu bölgemiz artık daha fazla turist çekiyor," dedi.

Galataport ve Rezervasyon Artışı

Galataport'a gelen rezervasyonlarda yükseliş olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye'nin turizm potansiyelinin her geçen gün arttığını vurguladı. "Turizmi 12 aya yayan bir anlayışla çalıştık. Sadece sahil turizmini değil; tarih, inanç, kültür, gastronomi gibi vizyonel çalışmalar yürüttük," diyerek Türkiye'nin turizm alanındaki stratejilerini açıkladı.

Kaynak: Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisi

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

Bu yazıyı beğendiniz mi?